Skrzydełka kurczaka zalewamy wodą i gotujemy w garnku z odrobiną soli. Gdy już się zrobią w miarę miękkie, wyciągamy z bulionu, osączamy, obmywamy z łuszczu, obrywamy skórkę z większych ich płatów i odkładamy.
Pieczarki kroimy na drobne plastry, wrzucamy na teflonową patelnię, posypujemy solą i dusimy cały czas mieszając, aż cała wypuszczona woda zacznie odparowywać. W tym momencie dolewamy ok. 200 ml wody (nie całą szklankę) i wrzucamy kostkę rosołową. Niech się rozpuści.
W osobnym naczyniu mieszamy skrobię z odrobiną wody i wlewamy na patelnię. Skrobia zacznie się ścinać tworząc gęsty sos. Dodajemy mleko. Następnie na patelnię wkładamy wcześniej ugotowane skrzydełka i dusimy jeszcze ok. 5-10 minut. W międzyczasie doprawiamy do smaku.