Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Natka35, dnia: 19-09-2014
Sojowy łosoś
Ulubione 1
Delikatny łosoś w sojowej marynacie. Trzeba tylko pamiętać aby dania nie solić, bo sos sojowy jest już wystarczająco słony!
© Audrey Kirchner
Składniki (2-3 porcje)
  •  ok. 350 g świeżego łososia
  •  3-4 łyżki sosu sojowego
  •  słodzik (kilka kropli)
  •  szczypta skórki z cytryny
  •  1/2 ząbka czosnku
  • Sposób przyrządzenia

    W miseczce wymieszać słodzik z sosem sojowy, łyżką wody, skórką z cytryny i drobno pokrojonym czosnkiem.

    Rybę włożyć do dużego plastikowego woreczka (najlepiej z zamknięciem) a następnie wlać do niego sos sojowy wymieszany z dodatkami. Zamknąć worek i obracać rybę, żeby dobrze się pokrył marynatą. Następnie rybę w worku odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny w celu "przegryzienia" się marynaty.

    Po tym czasie rybę (w całości, lub pokrojoną na porcje) zawinąć (nie za ciasto) w folię aluminiową i piec ok. 15 min w temperaturze 220 stopniach C.

    W dni proteinowo-warzywne podawać z fasolką szparagową - super smakuje.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.