Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 05-11-2012
Sos tatarski
Ulubione 9
To rodzinna wersja sosu tatarskiego, przerobiona na dukana (czyli na chudo bez majonezu:) Sos jest idealnym dodatkiem do wszystkiego, a zwłaszcza do suchych/chudych mięs. Składniki dodawać wg uznania.
© Aga
Składniki (1 miseczka)
  •  1-2 jajka
  •  kilka grzybów marynowanych
  •  świeża pietruszka
  •  odrobina świeżej cebuli
  •  2 średnie korniszony
  •  jogurt naturalny
  •  sól, pieprz
  • Sposób przyrządzenia

    Jajko ugotować na twardo. Po wystygnięciu pokroić w kostkę. Grzybki, cebulę, ogórki i pietruszkę pokroić na małe kawałki. Dodać jogurt i wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Gdyby sos wyszedł zbyt cierpki, dodać odrobinę słodziku w płynie.

    Komentarze

    Ikona komentarza trawa_cytrynowa (dodano: 19-06-2013)
    Jak to dobrze, że Ktoś wpada na takie genialne pomysły:)A ja mogę z nich korzystać i nie skręcać się na widok jogurtu czy jajek:) Brawo, pyszności!
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.