Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: asik, dnia: 22-08-2012
Szaszłyk drobiowy
Ulubione 26
Lato to czas grilla. Co zatem "wrzucić na ruszt" gdy się jest na diecie? Szaszłyk!
© asik
Składniki (2 duże porcje)
  •  1 pierś kurczaka
  •  6 małych udek kurczaka bez kości
  •  2 małe cebulki
  •  1 jogurt naturalny (dosyć płynny)
  •  sól, pieprz
  •  przyprawa do kurczaka
  •  słodka papryka
  •  curry
  •  patyczki do szaszłyka
  • Sposób przyrządzenia

    Pierś kurczaka pokroić w ok 4 kwadraty, podobnie zrobić z udkami. Doprawić solą i pieprzem.

    Do dwóch miseczek wlać po połowie jogurtu. W jednej wymieszać go ze papryką (dużo) i curry (szczypta) w drugiej z przyprawą do kurczaka.

    Następnie piersi namoczyć w mieszance z curry a udka w tej drugiej. Zostawić na parę godzin w lodówce no zamarynowania.

    Cebulę pokroić w dosyć szerokie okręgi.

    Nadziewać następnie na przemian: pierś, udko, plaster cebuli (skończyć na udku).

    Piec na grillu, aż do osiągnięcia rumianego koloru lub w piekarniku w temperaturze 180℃ przez ok. 30 minut, raz - dwa razy odwracając.

    Zjadać z sosem czosnkowy, a w dzień warzywny także ze świeżym pomidorem!

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.