Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 11-11-2013
Tatar
Ulubione 2
Jako dziecko patrzyłam na tatar mrużąc oczy i wykręcając usta w podkówkę. Dziś, gdy udaje mi się kupić w sklepie kawałek świeżutkiego mięska, nie waham się nawet przez chwilę ;)
© Maksim Shebeko
Składniki (2 porcje)

Tatar:

  •  200 g polędwicy wołowej
  •  2 żółtka
  •  1 łyżeczka papryki w proszku
  •  sól, pieprz

    Dodatki:

  •  3 małe ogórki konserwowe
  •  1 średnia cebula
  •  ok. 50 g marynowanych grzybków (np. pieczarek)
  •  szczypiorek
  •  nać pietruszki
  • Sposób przyrządzenia

    Mięso należy bardzo drobno posiekać, doprawić do smaku, papryką, solą i pieprzem a następnie przykryć i wstawić do lodówki. W tym czasie, należy drobno pokroić ogórki, cebulę, grzyby, szczypiorek i pietruszkę.

    Gdy mięso już się trochę schłodzi, uformować dwie kulki i ułożyć na talerzu. Następnie w każdej należy zrobić małe wgłębienie, do którego trzeba włożyć świeże, surowe żółtko (mogą też być takie malutkie, przepiórcze)

    Mięso podawać z pokrojonymi warzywami.

    Tatar bardzo fajnie smakuje z odrobiną maggi, sosu sojowego czy sosu koperkowego.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.