Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 10-04-2011
Wątróbka drobiowa z cebulką i pieczarkami
Ulubione 9
Jako dziecko nienawidziłam wątróbki. Teraz się nią zajadam.
© Aga
Składniki (1 porcja)
  •  200 g wątróbki drobiowej
  •  5 dużych pieczarek
  •  1 mała cebula
  •  sól
  •  pieprz
  • Sposób przyrządzenia

    Wątróbkę pokroić na małe kawałki, doprawić do smaku i lekko podsmażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu. Zdjąć z patelni.

    Teraz na patelnię wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę pokrojoną w półksiężyce. Posolić. Sól sprawi, że pieczarki zaczną wypuszczać wodę. Całość dusić aż cebula zmięknie, podlewając wodą w razie potrzeby. Pod koniec wrzucić na patelnię wątróbkę i dusić do zmiękczenia wątróbki.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.