| Strona główna | Opis diety (fazy) | Tabela produktów dozwolonych wg faz - alfabetycznie

przepisy diety proteinowej doktora Dukana

Wołowina w sosie własnym
FAZY:  
dodany przez: Aga dnia: 22-01-2011
SKŁADNIKI (1 porcja)

- 150 g wołowiny bez kości
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- 1 plasterek cebuli
- 1/3 kostki rosołowej drobiowej (najlepiej chudej)
- woda
- sól
- pieprz

© Aga
REKLAMA
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Mięso pokroić w małe wstążki, oprószyć solą i pieprzem.

Plasterek cebulki pokroić w kosteczkę. Wrzucić na rozgrzaną teflonową patelnie i lekko zmiękczyć dodając kilka kropel wody (pilnować aby się nie przypaliła). Gdy cebulka będzie już miękka, dodać pokrojone mięso i podsmażyć z każdej ze stron cały czas mieszając.

Następnie mięso zalać wodą, dodać kostkę rosołową, zmniejszyć ogień - niech się dusi. W tym czasie, skrobię i wodę wymieszać w oddzielnym naczyniu. Wlać na patelnię i dobrze wymieszać z mięsem.

Całość dusić pod przykryciem jakąś godzinę (aż mięso się zrobi miękkie) od czasu do czasu mieszając. Należy także pamiętać aby dolać wody na patelnię gdyby za bardzo wyparowała.


Komentarze

Na razie nie ma kometarzy :(


Dodaj komentarz

Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

[zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]



Facebook logo

przepisy wg pory dnia

przepisy wg faz diety

przepisy wg produktów

przepisy wg rodzaju

REKLAMA


Osób online: 24

Stań się obywatelem Dukanii i dziel się swoimi, sprawdzonymi przepisami z innymi mieszkańcami królestwa. Dukański, bezpłatny paszport otrzymasz w kilka minut!

Aby stać się obywatelem – zarejestruj się!

Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.
PR © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.
Regulamin | Polityka prywatności | Zaloguj się | stat.4.pl