Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 22-01-2011
Wołowina w sosie własnym
Ulubione 6
© Aga
Składniki (1 porcja)
  •  150 g wołowiny bez kości
  •  1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  •  1 plasterek cebuli
  •  1/3 kostki rosołowej drobiowej (najlepiej chudej)
  •  woda
  •  sól
  •  pieprz
  • Sposób przyrządzenia

    Mięso pokroić w małe wstążki, oprószyć solą i pieprzem.

    Plasterek cebulki pokroić w kosteczkę. Wrzucić na rozgrzaną teflonową patelnie i lekko zmiękczyć dodając kilka kropel wody (pilnować aby się nie przypaliła). Gdy cebulka będzie już miękka, dodać pokrojone mięso i podsmażyć z każdej ze stron cały czas mieszając.

    Następnie mięso zalać wodą, dodać kostkę rosołową, zmniejszyć ogień - niech się dusi. W tym czasie, skrobię i wodę wymieszać w oddzielnym naczyniu. Wlać na patelnię i dobrze wymieszać z mięsem.

    Całość dusić pod przykryciem jakąś godzinę (aż mięso się zrobi miękkie) od czasu do czasu mieszając. Należy także pamiętać aby dolać wody na patelnię gdyby za bardzo wyparowała.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    PR © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.