Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: ewa124, dnia: 23-10-2013
Zupa drobiowa z jajkiem
Ulubione 17
Szybko i smacznie!
© Mariuszjbie
Składniki (1 porcja)
  •  bulion cielęcy z kostki o obniżonej zawartości tłuszczu,
  •  pojedyncza pierś z kurczaka,
  •  1 jajko,
  •  pieprz,
  •  czosnek niedźwiedzi suszony,
  •  ew. maggi
  • Sposób przyrządzenia

    Zagotować bulion - ja dałam nieco więcej wody niż w przepisie, odchudzając go nieco. Pierś kurczaka pokroić w cienkie paseczki i wrzucić na wrzący bulion i ugotować do miękkości. Trwa to jakieś 10-15 min. W miseczce roztrzepać jajko z pieprzem. Wlać do gorącej zupy, jednocześnie energicznie mieszając. Powstanie tzw. firanka. Już nie gotować tylko doprawić i smacznego!

    Zupka nie wygląda zbyt estetycznie ale w smaku wyborna. Polecam dodanie czosnku niedźwiedziego - znakomicie poprawia smak zupy.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.