Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Usda, dnia: 07-12-2012
Zupa grzybowa
Ulubione 6
Smaczna, zawiesista zupa z odrobiną, łamiących się między zębami, grzybków.
© USDAgov
Składniki (4 porcje)
  •  500 g grzybów (mogą być mieszane)
  •  duża cebula
  •  kostka rosołowa
  •  100 ml chudego mleka
  •  2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  •  1 łyżka soku z cytryny
  •  2-3 łyżki przyprawy do zup typu maggi
  •  sól i pieprz
  •  świeża pietruszka (do posypania)
  • Sposób przyrządzenia

    Grzyby oczyścić, wypłukać, osuszyć (jeżeli są suszone to trzeba je najpierw namoczyć ok. godz. przed przygotowaniem) i pokroić. Wraz z drobno pokrojoną cebulą wrzucić na patelnię, doprawić lekko solą i udusić, podlewając wodą aby się nie przypaliły.

    Do garnka wlać litr wody. Gdy będzie wrzeć wrzucić kostkę rosołową. Gdy ta się rozpuści dodać podduszone grzyby i całość zagotować. Skrobię wymieszać z mlekiem, zahartować wodą z garnka i wlać do zupy. Następnie blenderem lekko zmiksować całą zawartość garnka (niech zostaną małe grzybowe grudki). Doprawić sokiem z cytryny, przyprawą do zup oraz solą i pieprzem.

    Podawać posypaną pietruszką.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.