Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: asik, dnia: 07-04-2012
Zupa jajeczna
Ulubione 12
Włosi nazywają ją „stracciatella”, a ja po prostu jajecznica w bulionie :)
© asik
Składniki (1 porcja)
  •  1 kostka rosołowa z drobiu
  •  1 całe jajko i jedno białko
  •  1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  •  szalotka (lub szczypiorek i kawałek cebulki)
  •  szczypta imbiru w proszku
  •  świeżo mielony czarny pieprz
  •  sos sojowy
  • Sposób przyrządzenia

    Kostkę rosołową wrzucam do ok. 300 ml wody i gotuję. Skrobię mieszam z łyżką wody, hartuję bulionem i wlewam do gotującego się bulionu ciągle mieszając. Dalej siekam szczypiorek i cebulkę i także wrzucam do bulionu.

    W miseczce rozbijam jajko i wlewam je do gotującego się bulionu ciągle mieszając. Na koniec całość doprawiam solą, pieprzem, imbirem i kilkoma kroplami sosu sojowego. Podaję! Smacznego!

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.