Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: madziulka1711, dnia: 17-02-2013
Zupa kalafiorowa
Ulubione 16
Dla amatorów zup!
© kittyireland
Składniki (2 porcje)
  •  1 mały kalafior lub różyczki kalafiora mrożone
  •  1 mała marchewka
  •  1 cebula
  •  koperek
  •  2 kostki rosołowe odtłuszczone z drobiu
  •  jogurt naturalny
  •  sól
  •  pieprz
  • Sposób przyrządzenia

    1. Do około 1,5 litra wody wrzuć kostki rosołowe, zagotuj.

    2. Umytą i pokrojoną marchewkę oraz cebulę wrzuć do wywaru, ciągle gotując.

    3. Umyte lub rozmrożone różyczki kalafiora wrzuć do wywaru. Świeże gotuj 10-15 minut dłużej.

    4. Gdy kalafior będzie już miękki, dodaj jogurt naturalny, według uznania (niektórzy lubią bardziej gęstą zupę, niektórzy rzadką).

    5. Pod koniec gotowania wrzuć drobno pokrojony koperek.

    6. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj jeszcze ok 5 minut.

    Smacznego :)

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.