Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Joanella, dnia: 09-12-2012
Zupa warzywna
Ulubione 3
Na początku miał to być barszcz... Wyszła mi jednak trochę inna, lecz także smaczna zupa!
© jeffreyw
Składniki (4 porcje)
  •  300g wołowiny
  •  4 buraki
  •  8 małych marchewek
  •  2 cebule
  •  ¼ główki białej kapusty
  •  1 mała rzepa
  •  200g przecieru pomidorowego
  •  1 łyżka skrobi kukurydzianej
  •  chude mleko
  • Sposób przyrządzenia

    Wołowinę pokroiłam w paski. Zalałam wodą i gotowałam na średnim ogniu. W tym czasie pokroiłam warzywa w słupki.

    Gdy w garnku tłuszcz wypłynął na wierzch zebrała go (większe ilości cedzakiem a resztę ręcznikiem kuchennym). Następnie dodałam pokrojone warzywa. Przykryłam garnek i gotowałam zupę ok. 45 na małym ogniu, czasami mieszając.

    Gdy mięso już było miękkie, zrobiłam zaklepkę do zupy ze skrobi, wody oraz przecieru pomidorowego. Wlałam ją do zupy. Doprawiłam do smaku i gotowałam jeszcze jakieś 10 min.

    Zupę można na końcu zaprawić chudym mlekiem (ale najlepiej już na talerzu).

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.